Bastille on brittiläinen indie rock –yhtye, joka on perustettu vuonna 2010. Bändiin kuuluu bändin perustajan ja laulajan Dan Smithin lisäksi neljä muuta jäsentä: Kyle J. Simmons vastaa pääsääntöisesti koskettimista, William Farquarson bassosta ja Chris Wood rummuista. Kaikki bändin jäsenet osallistuvat taustojen laulamiseen, ja Simmons soittaa kosketinten lisäksi lyömäsoittimia, Farquarson silloin tällöin koskettimia ja akustista kitaraa. Vuonna 2015 bändiin on liittynyt myös klarinetisti-basisti Tom Middleton, jonka tehtäviin kuuluu lisäksi videokuvaus. Bastillen musiikkia kuvaillaan usein myös synthpop–piirteitä sisältäväksi alternatiiviseksi rockiksi.

Bastille julkaisi ensimmäisen singlensä Overjoyed huhtikuussa 2012. Yhtye julkaisi vielä kolme muuta singleä ennen kuin Bad Blood –nimeä kantava debyyttialbumi ilmestyi maaliskuussa 2013. Albumi myi erinomaisesti niin Euroopassa kuin USA:ssakin saavuttaen muun muassa kärkisijan UK Albums Chartissa. Levy on myynyt USA:ssa yli 5 miljoonaa kappaletta ja yksin Britanniassakin albumeja on myyty jo yli 2,5 miljoonaa. Vuoden 2014 Brit Awardseissa Bastille palkittiin British Breakthrough Act –palkinnolla.

Bastille on esiintynyt useilla keikoilla ensimmäisen levynsä ilmestymisen jälkeen, ja tammikuussa 2014 he ilmoittivat Billboard-lehden haastattelussa olevansa työstämässä toista studioalbumiaan. Bändi nähtiin Suomessa ensimmäisen kerran vuonna 2013, kun he esiintyivät Provinssirockissa. Seuraavana vuonna bändi esiintyi Ruisrockissa ja tulevana kesänä 2015 Bastille astuu lavalle Joensuussa järjestettävässä Ilosaarirockissa.