Itäisen Suomen suosituin musiikkifestari lienee kiistatta Joensuussa järjestettävä Ilosaarirock. Tämä pääosin pop- ja rockmusiikkiin keskittyvä tapahtuma kerää vuosittain runsaasti kävijöitä seuraamaan huippuluokan esiintyjiä.

Ilosaarirock ei pyri tuottamaan voittoa, joten liput tapahtumaan ovat verrattain edulliset. Yli 65-vuotiaat sekä alle 8-vuotiaat pääsevät tapahtumaan veloituksetta. Festivaali on palkittu useammalla ympäristösertifikaatilla ja se lahjoittaa vuosittain kompensaatiomaksun kasvihuonepäästöistään erilaisiin luonnonsuojelukohteisiin.

Vuoden 2015 Ilosaarirock järjestetään 17. -19. heinäkuuta. Kaksipäiväisen tapahtuman ohjelma on varmistunut ja liput tapahtumaan ovat jo myynnissä. Lippuja voi ostaa esimerkiksi Tiketistä ja Lippupalvelusta.

Tämän vuoden Ilosaarirockin ulkomaisiin pääesiintyjiin kuuluvat muun muassa brittiläinen Bastille sekä reggaelegenda Damian ’Jr. Gong’ Marley. Bastillen ohella brittiläistä popmusiikkia edustavat Charli XCX ja Tom Odell. Metallimusiikista vastaavat muun muassa Sunn O))), Sólstafir sekä kotimaiset ylpeydet Apocalyptica ja Amorphis. Muista suomalaisista huipuista lavalla nähdään tänä vuonna muun muassa Apulanta, Popeda, Haloo Helsinki!, CMX ja Sanni.

Ilosaarirock mahdollistaa myös ’luksusfestaroinnin’, sillä tapahtumaan on mahdollista ostaa Premium-lippu, jonka avulla saa käyttöönsä oman Premium-portin, anniskelualueen, WC:n ja ilmaisen narikan. Rauhaa arvostava festarikävijä voi myös majoittua pienemmälle Ilosaarirockin leirintäalueelle Niittyleirintään. Lisää tietoa tapahtumasta, palveluista ja majoitusmahdollisuuksista saa Ilosaarirockin nettisivuilta.