Mew on vuonna 1995 perustettu tanskalainen, englanninkielistä alternative rockia soittava yhtye. Yhtye yhdistelee musiikissaan useampia tyylilajeja, kuten progressiivista rockia, poppia ja indie rockia. Yhtyeen perustivat alun perin laulajakitaristi Jonas Bjerre, kitaristi Bo Madsen sekä basisti Johan Wohlert. Vuotta myöhemmin joukkoon liittyi rumpali Silas Graae, ja Mew’n ensimmäinen albumi A Triumph For Man ilmestyi vuonna 1997.

Mikäli uusintapainoksia ei lasketa, on Mew julkaissut uransa aikana tähän mennessä viisi albumia. Yhtyeen toinen albumi, Half the World is Watching Me, ilmestyi kolme vuotta debyytin jälkeen. Vuonna 2003 yhtye teki levytyssopimuksen Sony Musicin kanssa ja julkaisi ensimmäisen kansainvälisen albuminsa, Frengersin, myöhemmin samana vuonna. Pari vuotta myöhemmin julkaistiin myös And the Glass Handed Kites –albumi, jonka kaikki kappaleet on yhdistetty toisiinsa niin, että kokonaisuus on täysin tauoton.

Vuonna 2006 bändin basisti Johan Wohlert jätti Mew’n perhesyistä. Tämän jälkeen bändi julkaisi vielä yhden uuden albumin (vuonna 2009), kunnes kahdeksan vuotta Wohlertin eroamisen jälkeen vuonna 2014 bändi ilmoitti Wohlertin palaavan takaisin Mew’n riveihin. Bändi on jo pitkään työstänyt kuudetta albumiaan, jonka ensimmäinen single Satellites on jo julkaistu. Tammikuussa 2015 Mew ilmoitti uuden +- -albuminsa ilmestyvän huhtikuussa 2015.

Mew on kiertänyt ahkerasti myös kiertueilla ennen kuudennen levynsä ilmestymistä. Vuonna 2015 yhtyeellä on tiedossa keikkoja niin USA:ssa, Aasiassa kuin Euroopassakin. Suomalaisten Mew–fanien iloksi yhtye saapuu kesällä 2015 myös Suomeen. Mew nimittäin soittaa heinäkuun alussa järjestettävässä Ruisrock-tapahtumassa Turussa.