Muse on vuonna 1994 perustettu brittiläinen rockyhtye. Musen keulahahmona toimii laulaja-lauluntekijä Matthew Bellami, joka soittaa myös kitaraa ja koskettimia silloin tällöin. Bändin kaksi muuta vakituista jäsentä ovat basisti-taustalaulaja Chris Wolstenholme sekä rumpali Dominic Howard. Yhtye on myynyt yhteensä yli 18 miljoonaa albumia ympäri maailman.

Muse soittaa alternatiivista/sinfonista rockia, jossa on vaikutteita myös muun muassa progressiivisesta metallista. Yhtyeen ensimmäinen täyspitkä albumi Showbiz julkaistiin vuonna 1999, minkä jälkeen Musea alettiin nähdä Euroopan suurimmilla musiikkifestareilla ja keikoilla muuallakin maailmassa. Tyyliltään ensimmäisestä poikkeava toinen albumi Origin of Symmetry ilmestyi vuonna 2001. Kaksi vuotta myöhemmin julkaistun Absolution–albumin jälkeen Muse aloitti massiivisen maailmanlaajuisen stadionkiertueen. Black Holes & Revelations (2006) myi loistavasti ympäri maailman saavuttaen USA:ssa Billboard 200 –albumilistan sijan yhdeksän ja myyden yhdessä maanosassa yli miljoona kappaletta se saavutti myös Platinum Europe –palkinnon. 2009 julkaistu viides albumi The Resistance on Musen ensimmäinen kokonaan itse tuottama albumi, ja se pääsi listaykköseksi 19 eri maassa. Myöhemmin samana vuonna Muse aloitti Euroopan kiertueen esiintymällä Suomessa; kiertueen konsertit myytiin loppuun yhdeksässä eri maassa. Yhtyeen tuorein levy The 2nd Law julkaistiin vuonna 2012.

Muse on keikkaillut Suomessakin lukuisia kertoja. Yhtye on nähty muun muassa Tavastialla, Nosturissa, Helsingin Jäähallilla, Hartwall-areenalla, Kaisaniemen puistossa ja Olympiastadionilla. Lisäksi yhtye esiintyi Ilosaarirockissa vuonna 2002. Muse-fanit pääsevät katsomaan bändiä myös tulevana kesänä, sillä se esiintyy Seinäjoella Provinssissa 24.6.15.